Siktgatan 5, 162 50 VÄLLINGBY
+46 (0)8-564 325 25 info@digitaldesign.se
Alla bitar på rätt plats!

Kontokortssystem

Vi har haft nöjet att arbeta länge med Cale Access. Under åren har vi tagit fram system för insamling, kontroll, sammanställning och debitering av kontokortstransaktioner. Cale Access har haft en mycket god tillväxt, och systemen har utvecklats mycket i samband med tillväxten. Även datalagringen har utvecklats genom åren, från att från början ha varit ett filbaserat dBase-system, via MySQL, till att idag lagra alla uppgifter i en Microsoft SQL Server. Transaktionmängderna är ca 40.000.000 transaktioner.

Systemet samlar in och kontrollerar alla transaktioner som görs då vi köper en parkeringsbiljett med konto- eller bensinkort i en P-automat. Transaktionerna kontrolleras på en mängd olika vis för korrekt debitering. Dagligen sammanställs transaktionerna och överförs automatiskt till kortinlösarna, som fakturerar slutkunden. Samtidigt skapas PDF-rapporter till P-automatens ägare, med sammanställningar av resultatet. Dessa rapporter mailas med automatik av en "mailing-motor", som vi också gjort.

Systemet är mycket omfattande, och omfattar många olika funktioner; FTP/FTPS-kommunikation, web-tjänster, e-postsändning och felhantering av detta, rapportprenumerationer, rapporthantering med Microsoft SQL Server Reporting Services, SSRS, databashantering med Stored Procedures mm.

Dessutom ingår en stor del projektledning av systemets utveckling.

Comments are closed.